Log-umov etični kodeks

Etični kodeks hiše Log-um določa visoke standarde, ki jih pričakujemo od učencev in mentorjev v vzgojno-izobraževalnem procesu, ter predstavlja našo politiko glede vedenja in uporabe naše platforme.

Vemo, da šola lahko učencem in staršem povzroča veliko stresa, pritisk zaradi ocen in vpisov na nadaljnje izobraževalne ustanove pa lahko koga premami, da se posluži nelegitimnih ali celo nelegalnih metod za doseganje zastavljenih ciljev. Naša platforma je namenjena temu, da se učenci povežejo z mentorji na varen in sprejemajoč način, kjer jim bomo namesto potuhe nudili podporo in usmerjanje, namesto ravnodušnosti gojili zaupanje in zvestobo.

Log-um ne jamči, da bodo učenci na ocenjevanjih ali za svoje izdelke prejeli določeno oceno. Mentorji so tu za pomoč in podporo, vendar zagotovil glede ocen, vpisov in izpitov ne moremo dati. Prav tako nismo tu, da bi namesto vas pisali šolske izdelke – lahko pa vas pri njih usmerjamo, svetujemo in tehnično pregledamo.

Od inštruktorjev po drugi strani pričakujemo profesionalen odnos do sodelavcev in učencev. Nenadno zapuščanje seje, zamujanje, odpovedi tik pred zdajci in neprimerno vedenje med poukom (zmerjanje, zajedljivost, brezbrižnost itd.) so nesprejemljivi. Komunikacija naj poteka preko naše platforme, potencialne pripombe ali nevšečnosti pa se poskusijo razrešiti najprej znotraj kolektiva in ne neposredno z učencem. Prav tako je strogo prepovedano vsakršno zunanje deljenje podatkov o posameznih učencih ali razglabljanje o njih.